Hvad er pre-workout (PWO)?

blog 2 picture 1

Lad os lige tage en hurtig snak om PWO.

PWO er ikke en nødvendighed at bruge. Du kan løbe uden sko, men er det ikke bare bedre at træne med løbesko? Ja, det kan vi hurtigt være enig om. Det er ikke ensbetydende med, at det er fedt at løbe med klip klapper, træsko eller højhælede støvler. Desværre er omkring 98% af det PWO, der findes på markedet, det sidstnævnte.

Hvad skal du holde øje med når du vælger en PWO?

Proprietær blandinger er den første advarselslampe. I bund og grund får du et underdoseret PWO af råstoffer for at spare produktionsomkostninger, som du får lov til at betale overpris for.

Lad vær med kun at kigge på mængden af koffein. En PWO skal ikke kun give dig et stim boost, men forbedre din træning ved hjælp af ingredienser, der har et bestemt formål – både med øget pump via vasodialation, udholdenhed og mentalfokus fra nootropics.

At indtage pre-workout kosttilskud inden træning er yderst populært. Men virker det rent faktisk? Farverige bøtter og væsker, som lover at give dig dit livs træning, hvis du indtager det inden. Der findes tusindvis af forskellige produkter, og alle har forskellige ingredienser og mængder. De typiske ingredienser der ses er: Koffein, beta-alanin, kreatin monohydrat, citrulline, BCAA, forskellige vitaminer og ekstrakter.

Hos Supreme Supps håndplukker vi alle PWO, og du er sikker på at finde en PWO af kliniske doser og af højeste klasse (eks. fra Conteh eller 10XStim).

Et studie fra 2019 testede 8 ugers indtag af et færdigblandet PWO. Gruppen der tog PWO, fik ikke bedre resultater eller præsterede bedre end gruppen, der ikke gjorde. Dette er i overensstemmelse med, hvad der generelt ses i forskningen for færdigblandede PWO.

Og nu kommer det vanvittige.

Endnu et studie i 2016 viste, at 77% mente, at de fik et boost fra deres træning ved at indtage en PWO, som i sidste ende var psykisk baseret, da PWO-indtagelse var en placebo ????

???? Der ses også studier, hvor ydeevne forbedres, men dette kan oftest udelukkende tilskrives koffeinindholdet. Forskningen viser desuden, at doserne i produkterne ofte er underdoseret i evidensbaserede anbefalinger.

I Danmark er samtlige PWO underdoseret – derfor er effekten ikke reel. Dette er også grunden til, at en stor del køber deres PWO fra udlandet.

Hos Supreme Supps har vi valgt kun at indføre PWO med klinisk dokumenteret korrekte doseringer.

???????????????? ???????????? ???????????????????? ???????????????????? ???????????? ???????????? ????????????? ????

Det kan være en god ide at holde en pause fra sin PWO, hvis den indeholder stimulanser, da kroppen vænner sig til mængden af koffein og opbygger en tolerance ☕️

I de perioder kan det derfor være en ide at bruge det, vi kalder “pump” pres uden stimulanser. Disse fokuserer på vasodialation – det vi kalder pumpet!

Bruger man for meget koffein, kan det faktisk modvirke pump effekten, og derfor kan pump-produkter være et godt alternativ, især til dem der træner senere på eftermiddagen eller aftenen for at undgå koffeinen. Koffein har nemlig en negativ indflydelse på søvnen ????

Supreme Supps har et stort udvalg af både PWO med og uden stimulanser. Alle disse er klinisk korrekt doseret for at give dig den optimale effekt. Nogle indeholder dertil også nootropics, der hjælper dig med at få et bedre fokus og en god mind-muscle-connection! What’s not to like ????

Træner du senere end eftermiddagen, anbefaler vi altid, at man primært bruger pump PWO uden stimulanser. Vi er store fans af Stroms Vascumax som giver det vildeste pump, god effekt og mind-muscle-connection. 

Som Arnold engang sagde: “The greatest feeling you can get in the gym, or the most satisfying feeling you can get in the gym, is the PUMP!”  Og han havde ret ???? Am I right? 

Skriv et svar

Select a Pickup Point